selamat datang... ahlan wasahlan... welcome...

kepada sesapa yang view blog aku... kamu semua bolehlah memuji aku.. hanya pujian ok! hahahahha.... tp, kalo kamu smua ada nk bg tips atau lokasi yang best untuk memancing ikan... tolong bgtau aku yang mungkin sedang berharap ni... ingat, port yang sesuai untuk mancing ikan, bukan port yang sesuai untuk mancing aweks, pasal awek tu abah aku dh janji dia nk tolong setelkan... hahahaha... kalo ada tu... bgtau la... utk pancing ikan yg best2 dan besau2 je... kalo kamu bg lokasi untuk pancing anak sepat atau seluang... secara otomatik aku akan berusaha untuk melempang kamu dengan bergaya.... bagi yang nk berkongsi cerita,pengalaman, ataupun nk bg tunjuk ajar pasal mancing pun dialu-alukan...

About Me

My photo
bachok, kelantan, Malaysia
aku ni seorang yang mmpunyai sifat pemalu dan penyegan.. mempunyai satu jam tangan dan sebentuk cincin.. aku juga ada kasut dan selipar.. beg duit aku pulak xpernah kosong... kalo xde duit aku akan meletakkan kertas kadbod sebagai backup... aku slalu tido pada waktu malam... gigi aku diakui cantik dan kuat dan tiada rosak semasa aku mnjalani pemeriksaan gigi masa aku di tingkatan 3, aku yakin gigi aku masih kuat sampai skarang.. aku tak berapa pandai mengarang,, tapi kputusan SPM aku mnyatakan aku dapat A1 dalam subjek bahasa melayu... banyak lagi A tp aku xnak bgtau... (-_-)

Wednesday, July 22, 2009

sesuaikah wanita memancing?

wanita memancing... hahaha.. adakah sesuai? disini aku nk bagi sedikit pendapat setelah membuat beberapa rujukan dan pertanyaan dari beberapa orang yang tidak dikenali... aku xdapat nak bagi gambaran nama orang yang aku rujuk itu, kerana demi menjaga nama baik dan merahsiakan identiti beliau, aku pun xtanya nama dia.. wahaha.. okeh, jangan tensen... aku akan cuba mengungkaikan persoalan ini...
nama yg dirujuk itu akan aku beri nama samaran mengikut emosi aku...
soalan aku kepada mereka adalah-

"apakah pendapat incik/cik tentang sesuaikah wanita memancing?"

jawapan yang diterima-

nudin-
mana bleh wanita memancing! tak baik perigi cari timba!
**aku mngucapkan terima kasih kepada beliau dan terus berlalu tanpa berniat nk memperbetulkan maksud memancing, kerana beliau dah naik hangin!**

hashim-
orang prempuan tak elok memancing... kan hari hujan ni..
**beliau menjawab dengan nada nasihat sambil menunjuk kearah langit yang sedang mncurahkan hujan... aku terkedu**

makcik bedah-
makcik tengah mengandung... tak boleh la nk join adik(aku) pergi memancing....
**bila masa aku ajak dia g mancing?**

hamdan-
orang prempuan boleh memancing... tapi, cuba ko bayangkan, macam mana gaya mreka sentap batang pancing bila dapat ikan besar? aku slalu gelak bila pikir hal tu...
**hehe... betol gak.. gaya sentap ni kasar cket**

rudi aswady-
aku lempang la kalo awek aku nk g mancing! aku ada date ngan dia harini!
**err,, hehe... ok2.. hadoih!**

nur alina intan baiduri-
hobi kite tangkap rama2 dan curi dengar orang tua berbual, x de masa nak g mancing
** aku da nek tensen!**

suraya-
kite geli la ngan cacing...
**(-_-)**

hamid dol-
pakcik rasa la kan... pakcik tak pernah ada anak pompuan ni... coba ko g tanya bini pakcik...
**.......**

itulah jawapan2 yang diterima oleh ku apabila menjalankan soal selidik... aku dah berazam untuk tidak mmpersoalkan perkara ini... aku terus pulang kerumah selepas bertemuramah dengan hamid dol... pengalaman ini amat bermakna dan aku dapat simpulkan disini bahwa... suka ati la sape2 nk g mancing... tak patut aku nk menyibuk...

10 comments:

  1. hello there....pasal perempuan memancing ek..i perempuan, currently stay in KL lah. Hobi i memancing...selalu ikut bapa saudara masa kecik2 dulu pergi memancing...skrg ada ikut lagi bapa saudara memancing,kekadang turun lain naik bot. panas tu tak payah la nak ckp, tp tahan kan juga, sbb suka rasa sentapan ikan..pernah juga jumpa perempuan muda like my age memancing, tak ramai, ada la sket sgt, selalu pergi mancing ni bila dah tak ada keje nak buat atau pun nak hilangkan ketagih rasa sentapan ikan...asal kan aje nampak lopak air, mesti pk, ada ikan ni..ahaha...teruk sungguh...nak kata ada byk pengalaman tu, tak la sgt, boleh la sikit2

    ReplyDelete
  2. turun laut...silap taip bukan turun lain

    ReplyDelete
  3. i suka pancing anak ikan?

    ahahahhaa

    ReplyDelete
  4. hahaha.. ada pun yg mmg memancing ikan.. hebat2.. haha... kalo nk ape2 nasihat.. tgk je dlm blog ni.. ada bnyak ni..

    ko nk pancing anak ikan qish? xpayah pancing.. guna penyauk atau bakul kain je.. hahaha

    ReplyDelete
  5. 'anak ikan' la mok!

    ko ni..tak paham2..

    ReplyDelete
  6. ohoooo... hahaha... baru paham la pndek!
    ko ada dpt pancing anak ikan ke? hahaha... kesian pemuda itu... (-_-)

    ReplyDelete
  7. belum.tunggu aku jadi datin nanti..
    ahaha

    ReplyDelete
  8. aiseymen!! masa tu ko try contact aku la.. hahahaha..

    ReplyDelete
  9. aku taknak ikan paus!


    ahahaha

    ReplyDelete
  10. wahahaha!!
    sape ikan paus!!!!
    aku pun xnak datin pendek!!!

    ReplyDelete